Godkänt i kula för "ensam" Klüft

Carolina Klüft noterade 14.56 i kulstötningen, den tredje grenen i sjukampen vid friidrotts-EM i Göteborg. Det är ett godkänt resultat, bara halvmetern bakom hennes personbästa. Men det är bara Carolina Klüft i gulddiskussionen eftersom värsta konkurrenten Eunice Barber drog sig ur tävlingen efter de två första grenarna.

Det var en skada i ena benet som störde Eunice Barber som gjorde att hon inte kunde fortsätta. En skada hon drabbades av dagen före EM-starten.
Frågan är hur detta påverkar tävlingsmänniskan Carolina Klüft. Hon startartade i alla händelser kultävlingen med en dålig stöt på 13.37. Till den andra samlade hon ihop sig betydligt bättre, satte i vänsterfoten bättre och reglerade kroppshållningen mer rätt. och det gav utdelning. 14.56 var godkänt.
I tredje stöten skickade Carro iväg kulan borte mot 15.50 men hon trampade över, tog sig för ansiktet och var tydligt besviken att hon inte kunde få rekordstöten godkänt.
Nu har Carolina Klüft .996 poäng efter tre grenar, 35 poäng fler än vid VM i Helsingfors ifjol. Hon leder sjukampen med 66 poäng före tvåan Natalja Dobrynska .

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".