Kurs i allemansrätt

Ölands folkhögskola kommer att hålla en kurs i den svenska allemansrätten. Anledningen är att många inte vet exakt hur den fungerar. Framför allt är det många invandrare som är tveksamma till vad allemansrätten innebär.

Med en kurs i allemansrätt hoppas Tengö att fler nysvenskar ska få upp ögonen för både folkhögskolan i allmänhet som för miljön. Och Lisa Tengö, rektor på Ölands folkhögskola, menar att det är svårt för nysvenskar att veta vad som gäller och inte i naturen, och att även kunskaperna hos personer födda i Sverige kan vara bristfälliga.

Lisa Tengö hoppas att kursen i allemansrätt, där både vuxna som barn är välkomna, ska vara igång senare i höst. Då som ett pilotprojekt med några kurstillfällen men om det går bra så kan det bli en fortsättning som en sommarkurs.

När Ölands folkhögskola tidigare hade kurser i svenska för invandrare märkte de att intresse fanns för svenska naturen och allemansrätten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".