Kvinna misstänks för omfattande bedrägerier

En 21-årig kvinna från Växjö har anhållits misstänkt för bedrägerier på Internet.

Kvinnan ska ha lurat till sig minst 80 000 kronor genom att förmå spekulanter att betala för varor som de sedan aldrig fått.

Kvinnan har erkänt ett 20-tal bedrägerier men polisen tror att det är fler än så som blivit lurade.

Det var i januari som anmälningarna började strömma in till polisen, som kunde identifiera den 21-åriga kvinnan för ett par veckor sedan.

Och i onsdags slog polisen till mot en lägenhet i centrala Växjö. En kvinna flydde då ut genom fönstret, men hon kunde stoppas och legitimerade sig som den efterspanade.

Men poliserna tyckte att något inte stämde och gick tillbaka in i lägenheten. Där hittade man den efterspanade - iförd peruk.

Kvinnan annonserade ut kameror, datorer och andra varor på Internet. Efter anmälningarna spårade polisen hennes konton till två banker i Växjö och larmade försäljningssidan på nätet.

På så sätt kunde ett tiotal bedrägerier förhindras. Och trots att de som handlar på nätet uppmanas att inte betala i förskott, fick kvinnan tilltänkta köpare att betala direkt.

Kvinnan dömdes för två år sedan till skyddstillsyn, då hade hon med hjälp av ett stulet körkort handlat varor och dessutom fått ut pengar på en bank.

Nu riskerar hon fängelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".