Rättegången i Vislandamordet avslutad

Rättegången mot den 30-årige polske medborgare, som åtalats för mordet på Robert Czarkowski i Vislanda strax före jul ifjol, avslutades under torsdagen. 

Kammaråklagare Ann-Karin von Schultz tryckte på att den misstänkte ändrat sig om flera saker under utredningen och rättegången.

- Den åtalade har kommit med andra besked nu, jämfört med vad han svarat under förundersökningen.

Under sitt slutanförande betonade åklagaren just att den misstänkte ändrat sig på flera punkter fram till rättegången. Men framför allt försökte hon bevisa hans skuld med blod och DNA-spår på kläder, inredningen i lägenheten där Robert Czarkowski dödades, på innehållet i soppåsar och de två handsläggor som hon anser vara mordvapnen. Offret fick halva skallen sönderslagen natten för jul ifjol och han hittades emballerad i en garderob.

Försvarsadvokaten Gunnar Larsson anser att den misstänkte ska släppas på fri fot. Han imponeras inte av åklagarens bevisning.

Anna-Karin von Schultz argumenterade idag för att dödandet av Robert Czarkowski hade planerats och att ekonomiska problem för den misstänkte bidrog till det. Hon vill också ha den misstänkte utvisad.

Domen kommer den 4 oktober.

Bert Augustsson
bert.augustsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".