Henrik Larsson spelar på Värendsvallen

Öster möter på tisdagskvällen Helsingborgs IF på Värendsvallen i Växjö. I den gästande truppen spelar den före detta landslagspelaren Henrik Larsson.

På tisdagkvällen äntrar Helsingborgs IF med Henrik Larsson gräsmattan på Värendsvallen och än så länge bottenplacerade Öster ska ta sig an laget som ligger i mitten av den allsvenska tabellen.
Fredrik Bild blir en av Östers försvarare som ska stoppa Henrik Larson i backlinjen, och nu några timmar innan avspark ser han verkligen fram emot att få ta sig an den forne landslagsanfallaren.
- Ja, det ska givietvis bli roligt att möta en storspelare som honom, men jag har inte tänkt så mycket på hur man ska agera. Det löser sig efterhand.

Och några specialla direktiv inför mötet med Larsson har Fredrik Bild inte fått.
- Man ska inte fokusera allt för mycket på honom, det brukar det bli så att det är någon annan som gör målen. Vi spelar på som vanligt. Men han är en otroligt bra fotboollsspelare så det gäller att vara uppmärksam, avslutar han.

Christopher Johansson
christopher.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista