Slarvigt Lakers tappade

Växjö Lakers drömmer nog mardrömmar om AIK:s Joakim Millqvist. I hockeyallsvenskans andra omgång tappade Växjö en 5-1-ledning fram till 5-5. Millqvist gjorde fyra mål.

Växjö Lakers hade matchen under kontroll och ledde med 3-1 inför den avslutande akten. Och den började också väldigt bra för hemmalaget som gick upp till en 5-1-ledning nästan halvvägs in i andra perioden.

- Jag fattar inte att det kunde hända, säger Christian Jacobsson i Växjö Lakers till SR Kronoberg.

Sen började Millqvist-show. Tre av dom avslutande fyra AIK-målen gjordes av Joakim Millqvist.

- Det är ju utvisningarna som gör att vi släpper in dom i matchen, säger Jacobsson.

- Inget roligt sätt att inleda hemmamatchandet, avslutar tvåmålsskytten Jacobsson.

5-5 blev det till slut - även efter fem minuters övertidsspel.

Troja vann
I division 1-hockeyn vann Troja/Ljungby över Mörrum med 5-3. Ljungbylaget hade hela tiden koll på läget. Kory Baker inledde målgörandet och även om gästerna kvitterade så var det hemmalget som hade kommandot.

Halvvägs in i matchen ledde Troja med 4-1 och även om det reducerat två gånger om för Mörrum var det aldrig rikgit nervöst i hemma båset.

Mathias Pihlström avgjorde fram till 5-3 i öppen kasse med knappa minuten kvar.

Tingsryd kryssade
Efter en svängig historia fick Tingsryd med sig en poäng från divison 1-mötet med Kristianstad. 4-4 slutade matchen efter att TAIF kommit ikapp och förbi vid ställningen 3-2 till Kristianstad.

Men hemmalaget gav sig inte och kvitterade fram till 4-4. Under avslutningen duggade utvisningarna tätt och det förryckte matchen på slutet.

nyheter.kronoberg@sr.se