Idrottsledare anklagas för stöld av tipsvinst

En idrottsledare i Älmhults kommun har polisanmälts misstänkt för förskingring. Han misstänks ha lagt på beslag på en tipsvinst på 160 000 kronor som laget gemensamt skulle dela på.

Det var i somras som föreningen befann sig på träningsläger och gemensamt lämnade in en stryktipskupong. Några dagar senare visade det sig att de hade fått alla rätt och kammat hem en vinst på 160 000 kronor.

Det var den dåvarande ledaren som hade fått förtroendet att förvara vinst-bongen, men han sa sig ha tappat bort den. Många av spelarna blev då förtvivlade och gav ledaren en tidsfrist att hitta bongen. Men när han inte lyckades göra det så fattade flera av spelarna misstankar mot honom och över 10 stycken polisanmälde honom för förskingring.

Efter ett tag fick man information av polisen att vinst-bongen hade lösts in på en bank i Växjö och att pengarna hade betalats ut. Men det var inte ledaren som hade löst ut pengarna. Men enligt uppgifter till Sveriges Radio Kronoberg misstänker flera av spelarna att det kan ha varit någon med kontakter till ledaren som löste ut vinsten.

Ledaren har fått lämna sitt uppdrag i förening efter bland annat misstankarna om förskingringen.

Själv säger mannen till Sveriges Radio Kronoberg att han inte vill kommentera händelsen närmare, men att han är skakad över att ha blivit polisanmäld. Mannen säger också att han inte haft något att göra med att tipsvinsten blivit inlöst.

Patrik Jihde
patrik.jihde@sr.se