1 av 5
Vinnarlaget Sandhultskolan: Anton Swedberg och Emma Larsson med prischecken på 3000 kronor. Foto: Malin Björk, P4 Sjuhärad.
2 av 5
Redo på knapparna för snabbfrågor. Foto: Malin Björk, P4 Sjuhärad.
3 av 5
Foto: Malin Björk, P4 Sjuhärad.
4 av 5
Gånghesters lag Julia Lindgren & Jonas Åkerström med prischecken på 1500 kronor. Foto: Malin Björk, P4 Sjuhärad.
5 av 5
Hög stämning i Studio K3. Foto: Malin Björk, P4 Sjuhärad.
Vi i femman 8 februari 2011

Sandhultskolan - bäst i Sjuhärad

Sjuhäradsmästarna: ”Vi firar alltid med glass.”
3:15 min

Det blev Sandhultskolan som får representera Sjuhäradsbygden i regionfinalen av Vi i femman. I en oerhört spännande final vann Sandhult mot Gånghesterskolan med minsta möjliga marginal: 11 - 10.


Avgörandet i Sjuhäradsfinalen kom i sista momentet "Stegen". Innan frågan, som kan ge 5 poäng, ledde Sandhult med just 11-10.

Frågan gällde en känd artist med samma namn som bilderna på jungfru Maria tillsammans med jesusbarnet. Båda klasser valde svåraste nivån fem poäng, men ingen svarade det rätta Madonna.

Därmed var det klart: Sandhultskolan vann med 11-10, kapade hem 3000 kronor till klasskassan och kan nu titulera sig Sjuhärads mest kunniga femteklass.

Gånghesterskolan gick inte lottlösa ur finalen de heller. De fick 1500 kronor i prispengar.

VAD HÄNDER NU?

Nu på torsdag 10/2 ska Sandhultskolan tävla på regionsnivå av Vi i femman. Där möter man tre lag: från Halland, Göteborg och Uddevallaområdet.

Sädningen går av stapeln i Nordstan i Göteborg - 17.00 till 18.30. Även den tävlingen sänds live i radion, och i webb-tv här på sidan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".