Svaren 31 januari

Fråga 1.
Svar:
a) Crazy Frog 
b) Axel F (melodin hör hemma i en film från år 1984, ”Snuten i Hollywood” men förknippas nu nästan helt med ”Crazy Frog”. Axel F står för Eddie Murphys rollfigur i filmen, Axel Foley)

Fråga 2.
Svar:
a) Wolfgang Amadeus Mozart, enbart Mozart räcker
b) Wien
Fråga 3.
Svar:
a) etanol
b) katalysator

Fråga 4.
Svar:

a) reporter, journalist (Lois Lane och Clark Kent gifte sig 1996)
b) arkeolog.

Fråga 5.
Svar: 
a) gruva
b) järn
 
Fråga 6.
Svar:

a) häst
b) ren
..........................................................................................
SNABBFRÅGOR
Svar:

1. Claes af Geijerstam, Clabbe. Clabbe var en av medlemmarna i popgruppen Ola and the Janglers som hade sin storhetstid åren 1966-68. På 80-talet var han populär skivpratare i radion ”Rakt över disk” 1979-89.
2. Snömannen, Yetin i Himalayas bergstrakter är mycket illa omtyckt, men ingen vet om han egentligen finns. En del zoologer säger att dom fotspår man har hittat, kommer från björnar som går upprätt!
3. Romani, (chib eller romanes är också rätt svar).Romerna har flyttat runt mycket eftersom dom har förföljts och deras språk finns därför i en mängd olika variationer. Bara i Europa lär det finnas 60 varianter av romani.
4. flygplats
5. Turning torso
6. Ett vulkanutbrott (som ledde till att staden begravdes i aska och bevarades fram till våra dagar. Utgrävningar i stor omfattning inleddes redan på 1700-talet)
7. Sven-Göran Eriksson
8. 300 miljoner
9. kloning
10. Islam
..........................................................................................
STEGEN
Svaren:

1) spagetti
2) korv
3) kaviar
4) smör
5) Japan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".