Stormläget fredag förmiddag

Ett flygplan fick vända efter för kraftig motvind, tåget från Göteborg försenades efter regn, men på vägarna är det ännu ganska lugnt under förmiddagen.

Tåget från Göteborg upp till Boden blir försenat cirka 40 minuter idag. Orsaken är att ett godtåg körde fast på sträckan Tvärålund - Tväråbäck. Det var det myckna regnandet som gjorde att spåret blivit för halt. Enligt Banverket har godståget nu flyttats undan och tågtrafiken ska just nu löpa som vanligt igen.

För kraftig motvind gjorde att ett flygplan som skulle landa på Umeå flygplats i morse fick avbryta landningsförsöket och i stället vända åter till Stockholm, uppger Patrik Wållberg på flygtrafikledningen vid Umeå flygplats.

Enligt Vägverket är läget på vägarna ganska lugnt under förmiddagen, inte värre än vid ett vanligt snöfall. Däremot är man på Vägverkets trafikinformation orolig för eftermiddagen, det är då trafikproblemen väntas uppstå.

Holmöfärjan ställdes in i morse, i väntan på den annalkande stormen.

Däremot går finlandsfärjan. RG Lines färja är på väg från Vasa till Umeå , på den vanliga tiden klockan nio. Börje Lassfolk väntar inte mycket försening, om ens någon. Nästa tur, klockan 18 i kväll från Umeå, räknar man med att kunna köra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".