Museum checkar in på hotell

Britt-Lis Lindqvist från Hjoggböle och Jenny Grönvall från Malmö är två av de konstnärer du träffar på konstfestivalen i Skellefteå som öppar den 27 oktober. Det är museum Anna Nordlander som checkat in på ett hotell i stan.

Koordinator Maja Lena Johansson berättar att det finns fördelar med ett hotell jämfört med en vanlig utställningslokal.
– Här finns flera rum och därför möjligheter till flera upplevelser jämfört med ett museum säger hon till P4 Västerbotten.

I några dagar nu så är hela våning fem på hotellet bokat av museet. Det hänger tavlor på väggarna, i ett rum har möblerna bytts ut mot bilhögtalare för dig som vill känna ett ljud.

I Rum 511 står en tjej som ällskar rosa, hon har med sig sin egen säng och sin rosa sminkväska, hon sjunger och ska måla Skellefteå, den vy hon nu ser från hotellfönstret. Hon kallar sig Peggy Sue och trivs på hotell.
– Det passar mig perfekt. Jag har ju annars en rosa husvagn, den är ju mycket dyrare i drift och bökigare att ta med sig till Skellefteå till exempel, säger Peggy Sue som egentligen heter Jenny Grönvall.

Reporter Åza Meijer

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".