Kvinnligt nätverk får 400 000 kronor

Det kvinnliga nätverket Emma resurscentrum i Vilhemina har fått 385 000 kr i statsligt stöd till en vandringsutställning om kvinnors livsvillkor i tätort och i glesbygd.

Det är Delegationen för fördelning av statsbidrag för kvinnors organisering och jämställdhetsprojekt som beslutat om stödet till Emma resurscentrum.

- Syftet är att visa på skillnader i kvinnors livsvillkor i vårt avlånga land. Till exemepel är det är lättare för kvinnor i tätort att starta företag eftersom det är lättare att få lån. Medan vi här uppe lyckas bättre än i södra Sverige att få in kvinnor i politiken. Det tror vi beror på att Emma resurscentrum finns, vi stimulerar kvinnor, säger kristdemokraten Agneta Mattsson är aktiv i nätverket.

Emma resurscentrum fick inte den miljon som man hade hopparts på. Men det blev nästan 400 000 tusen kronor till den vandringsutställning som ska visa kvinnors livsvillkor som de är i Vilhemina och i södra Sverige. Handväskan kommer att vara en viktig gestaltning i utställningen.

- För att i en kvinnas handväska kan det finnas både det ena och det andra, säger Mattsson.

Totalt har delegationen delat ut 5,7 miljoner kronor till olika projekt.

Reporter: Inga Korsbäck

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".