Vänta inga sänkta bensinpriser

Budskapet från biobränsleproducenterna är klart: Det blir inga sänkta bensinpriser framöver, för annars minskar inte vårt beroende av fossila bränslen.

- Vi kan vänta oss höjda bensinpriser framöver och inga sänkta bensinskatter, eftersom det är enda sättet att få ner användningen av fossila bränslen som samhället strävar efter.

Det säger Eva Fridman, som är kommunikationsansvarig på Biofuel Region, intresseorganisationen för biobränsleproducenter.

Organisationen Biofuel Region arbetar för att öka användningen av biodrivmedel för västerbotten och västernorrland. I tre år har Eva Fridman följt utvecklingen i regionen och menar att:

- Vi måste ta in pengar från dom som är en del av problemet med den globala klimatförändringen. Därför väntar en annan prispolitik för fossila bränslen i framtiden, säger Fridman till P4 Västerbotten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista