Ingen prövning för den så kallade Hagamannen

Hagamannen har fällts för bland annat grov våldtäkt och två fall av mordförsök efter en rad brutala överfall på kvinnor i Umeå.

Det blir ingen prövning i Högsta domstolen (HD) för den så kallade Hagamannen. HD beslutade idag att inte bevilja mannen prövningstillstånd och därmed står hovrättens dom på 14 års fängelse fast.

Överklagandet gällde mordförsöken. Hagamannen menar att han aldrig haft uppsåt att döda, medan Hovrätten slog fast att han varit likgiltig inför om kvinnorna skulle dö eller inte.

Hagamannens försvarsadvokat Leif Silbersky säger till TT att han är väldigt besviken över att det inte blir någon prövning i HD.

Mari Ann Johansson, målsägandebiträde för den kvinna som blev våldtagen av Hagamannen i december i fjol, blir däremot mycket glad över beskedet att det inte blir någon ytterligare rättegång. Nu kan kvinnan äntligen ta tag i och börja bearbeta det som hänt, säger Mari Ann Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".