Anna Sjödin förlorar körkortet

SSU:s ordförande Anna Sjödin har hamnat i nytt blåsväder. Torsdagen den 9 november stoppades hon i en poliskontroll efter att ha kört 105 kilometer i timmen på en 70-väg utanför Hudiksvall, skriver Västerbottens-Kuriren.

Polisen tog Sjödins körkort direkt och rapporterade händelsen till länsstyrelsen, som ska besluta om hur länge körkortet ska vara indraget. Bötesbeloppet blev 3 600 kronor, och Anna Sjödin erkände fortkörningen utan omsvep.

VK bad SSU-basen om en kommenterar, men hon bad om betänketid. En representant från ungdomsförbundets pressjour kontaktade sedan tidningen och lät hälsa att Sjödin inte hade möjlighet att kommentera saken personligen, men att man inte ska köra för fort utan hålla sig till trafikreglerna.

Det är andra gången i år som Sjödin är i klammeri med rättvisan. För drygt en månad sedan dömdes hon i Stockholms tingsrätt för bland annat våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd efter ett krogbråk på restaurangen Crazy Horse i Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".