Över 2000 strömlösa i förmiddags

Mer än 2000 elabonnenter har varit utan ström under dagen. Flera av dem har saknat ström sen flera dagar tillbaka.

Såväl Umeå Enerig som Vattenfall har många kunder som saknat ström längre eller kortare tid. En stor del av arbetet är att hitta var elavbrotten skett.

Bandvagnar och helikopter är redskapen för att hitta fram till de ställen där blötsnön har orsakat elavbrott i södra länsdelen. Vattenfall kan inte lova tidpunkt för när de sista avbrotten har lagats.

Vid tretiden återstod omkring 800 abonnenter i Holmfors-Nordmaling, Vännäs och byarna norr om Vännäs liksom i Vännfors, Gullsjö och dessutom 73 abonnenter i Bjurholmsområdet. Vid 17-tiden hade ytterligare ett hundratal hushåll fått tillbaka strömmen.

Klockan 15 skulle också avbrott i i Malgomajdalen i Vilhelmina kommun vara avhjälpta.

Närmare 2000 hushåll var utan ström i förmiddags.

På vissa håll ligger ledningar på marken. Det är viktigt att inte röra de ledningarna då de kan vara strömförande, säger Roger Lindmark på Vattenfall, som också säger att det varit mer elstörningar i år än det brukar vara.

Så många av Vattenfalls abonnenter saknade ström klockan 15.00:
193 i Holmfors, Nordmalings kommun
150 i Vännäsområdet
150 i Tväråbäck och byarna norr om Vännäs
119 i Vännfors
117 i Gullsjö
73 i Bjurholmsområdet 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".