Brevet till Sveriges Radio kom från Straight Edge Terror Force.

Skadegörelse på Systembutik

Systembolagets lokaler vid handelsområdet Strömpilen i Umeå i natt har fått fönsterrutor krossade och väggar spraymålade. I ett brev till Sveriges Radio i Umeå på morgonen har en grupp som kallar sig Straight Edge Terror Force tagit på sig attentatet.

Sju stora skyltfönster på Systembolaget har krossats och ”äckelgift” var skrivet på väggar. Gruppen som tagit på sig attentatet är för ett drogfritt samhälle. Enligt brevet som lämnats till Sveriges Radio var syftet med aktionen att ”visa avsky mot den starka grund alkoholen har i samähllet och lyfta alkoholens starka grund till ytan”.

Polisen har ännu inga spår efter förövarna.

Butiken håller stängt under förmiddagen och hantverkare jobbar för att få i ordning röran. Man hoppas kunna öppna igen i eftermiddag.

- Det är tragiskt, det är bara att beklaga att någon vill förstöra på det här sättet. Har man olika åsikter kan man lösa det på betydligt mer civiliserat sätt, säger Lennart Agén, Informationschef på Systembolaget till P4 Västerbotten .

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".