Slut på ekogrisar i länet

Ingen vill slakta och packetera Ekobondes kött det kan bli slutet för kravkött i länet.

Ekobonden Margareta Olofsson Lövånger är nära att ge upp.

Efter flera år av försök med att få ingång ekologisk grisproduktion från norrland ut till butik, så står hon nu vid ett vägskäl:

- Jag går med förlust varje månad, men kanske kan jag sälja små-grisar för vidare uppfödning söderrut berättar Olofsson.

En matbutik i Skellefteå säljer hennes ekologiska griskött och hoppas kunna fortsätta:

- Vi har kunder som efterfrågar ekologiskt säger butikschefen Håkan Nilsson.

Slakeri och charkbranschen tycker däremot att det inte finns tillräckligt med efterfrågan:

- Än så länge är lönsamheten ett problem säger Mikael Hugoson till P4 västerbotten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".