Försäkringskassan lägger ner kontor

Troligen blir det bara ett kontor kvar i länet när Försäkringskassan drar ner på kontoren i hela landet. Kunderna kan möta Försäkringskassan på gemensamma kontor med andra myndigheter.

Försäkringskassan ska hårdbanta och planerar att minska antalet kontor från 330 kontor till 21.

Här i länet innebär det troligen att det blir ett enda självständigt kontor kvar - länskontroret i Umeå. Det enligt Anders Boman, biträdande direktör på Försäkringskassan Västerbotten.

Kunderna ska i större utsträckning ska använda sig av telefon och internet för att sköta sina ärenden med kassan. Kassan ska satsa på att göra dem tjänsterna bättre.

I de andra kommunerna kommer kontoren att finnas kvar i någon form, i samarbete med andra myndigheter. Man ska också framöver kunna få personlig kontakt i varje kommun, säger Anders Boman.

Försäkringskassan i Västerbotten har idag runt 400 anställda och det kommer att behövas färre framöver, konstaterar Anders Boman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".