Biogas är ett miljöbilsalternativ

Miljöbilsträff för vanliga frågor

MHF ordnar informationsträffar om miljöbilar, miljöbränsle och ekonomi i hela landet. En av träffarna ordnas i Umeå på torsdag.

Träffar om miljöbilar, tillgången på miljöbränsle, om miljöteknik i bilar och annat som bilköpare är osäkra på försöker Motormännens helnykterhetsförbund, MHF, hjälpa till med.

Genom informationsträffar med Vägverket skall en del av osäkerheten redas ut. På torsdag kväll ordnar MHF miljöbilsträff i Umeå, och det är det enda mötet i länet än så länge.

-Miljöbilar diskuteras, men många är osäkra på vad det innebär, vad framtiden för med sig och hur skatter och priser kommer att slå, säger Sven-Olof Lindkvist är vice ordförande i region Norr av MHF.

- Motormännens Helnykterhetsförbund är engagerat i bilsäkerhet, nykterhet och miljöfrågor. Vi är för bilismen, men så miljövänligt som möjligt. Vi vill ge tillfälle för frågor från vanliga bilister, det är inte expertträffar det handlar om, enligt Sven-O

lof Lindkvist som också är ordförande i MHF Västerbotten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".