Tre kommuner snart en?

Rapport om sammanslagning av kommuner

Utredningen om en möjlig sammanslagning av de tre inlandskommunerna i Västerbottens län presenterade första delrapporten idag.

Idag presenteras den första delrapporten i utredningen om en sammanslagning av de tre inlandskommunerna Åsele, Dorotea och Vilhelmina.

Klockan 14.30 samlas representanter för kommunerna och länsstyrelsen på Åsele Wärdshus för att ta del av rapporten som redovisar en del grundförutsättningarna för de tre kommunerna. En är den minskande befolkningen: De tre kommunerna har tillsammans mist 16% eller 2644 av sina invånare mellan 2000 och 2005.

- Var för sig kan kommunerna få svårt att klara den service som invånarna kräver. Med en mer rationell organisation kan det bli möjligt att omfördela resurser inom områden där behoven är som störst. Kommunsammanläggning är ett sätt, kommenterar landshövding Lorentz Andersson läget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".