Fortsatt bråk kan troligen väntas inom Miljöpartiet i Umeå.

Vid gårdagens extramöte om vem som ska sitta planeringsutskottet och ordinarie ledamot i kommunstyrelsen i Umeå valdes ännu en gång Alireza Mosahafi. Det betyder att Nina Björby än en gång drog det kortaste strået som vid et ordinarie nomeringsmötet som hölls för några veckor sedan.

Nina Björby, som fick flest personkryss bland miljlöpartisterna och som fram till valet varit både gruppledare och suttit i kommunstyrelsen och planeringsutskottet.

Men trots att partiet nu valt huvudperson så blir det nog ingen arbetsro i partiet.Sammankallande Thomas Nilén, riksdagsman för miljöpartiet, menar att beslutet igår kväll inte togs enligt parti-stadgarna.

För att få rösta måste man betalt medlemsavgiften senast sex veckor innan mötet säger Thomas Nihlén. Det blev en lång diskussion på mötet om vem som skulle ha rösträtt. Till slut beslutades att alla som var på mötet skulle få rösta. Det innebär att mötet gick emot stadgarna och det kommer nog att bli prat om det här nu säger Thomas Nylén till Radio Västerbotten.