Hockeysmällare kan kosta 10.000

Både Skellefteå och Färjestad kan få böter för smällare som färjestadssupportrar hade med sig till hockeymatchen i helgen.

Det kan bli böter på tiotusen kronor för Skellefteå, eller Färjestad, eller båda för en händelse i helgens hockeymatch i Skellefteå.

I lördags stoppade polisen tillfälligt elitseriematchen mellan Skellefteå AIK och Färjestad inför den tredje perioden. Orsaken var att ett knallskott detonerade bland Färjestads supporters.

Det här kan nu få konsekvenser för både Skellefteå AIK och Färjestad. Anders Larsson är ordförande i Svenska Hockeyförbundets tävlingsnämd och han säger att tävlingsnämnden kan utdöma böter eller disciplinpåföljd upp till 10.000 kronor.

Det är alltid bortalagets egna publikvärdar som ska visitera sina egna supportrar innan match , men dom här knallskotten kan vara mycket svåra att upptäcka.

En person fick uppsöka sjukhuset med misstänkta hörselskador, och det finns två formella polisanmälningar. En för vållande till kroppskada och en för brott mot ordningsstadgan.

Idag behandlar svenska hockeyförbundets tävlingsnämd händelsen. Både Skellefteå AIK och Färjestad får sedan yttra sig innnan nämnden fattar sitt beslut.

Tävlingskommittén kan välja att hänskjuta frågan till hockeyförbundets disciplinnämnd, och då kan böterna bli ännu högre.

Reporter: Magnus Bergner