Tre dömda för narkotikabrott

En kvinna och två män dömdes idag för olika grader av narkotikabrott som de stått åtalade för samtidigt och delvis gemensamt deltagit i under september och oktober i år.

Kvinnan som är 23-år och är från Stockholmsområdet dömdes till fem års fängelse av tingsrätten i Umeå för grovt narkotikabrott. En del av narkotikabrottet bestod i att hon kört narkotika till Umeå och överlåtit det för försäljning till den ena av de dömda männen. Hon gjorde transporten av narkotikan på uppdrag av en fjärde man i Stockholm som inte omfattas av de här domarna.

Den ena mannen som åtalats samtidigt som kvinnan är en 38-åring från Umeå dömdes till tre år och sex månaders fängelse för narkotikabrott och grovt narkotikabrott. En del av brottet är att han tagit emot narkotika för försäljning.

En 21-årig man från Umeå fick skyddstillsyn under ett år och sex månader med särskild behandlingsplan. Straffet motsvarar två års fängelse. Mannen dömdes för stöld, häleri, olovlig körning, dopningsbrott, narkotikabrott och grovt narkotikabrott bland annat genom att ta emot och förvara narkotika frånd en dömda kvinnan. Stölderna och häleriet gäller verktyg, en båt och dator.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".