Uppsägningar i skogen

Tio av Skogsstyrelsens tillsvidareanställda drabbas av uppsägningar. Många människor berörs när Gröna jobbverksamheten upphör i Norrbotten och Västerbotten

De flesta av dem är arbetslösa som anvisats arbetsmarknadsåtgärder inom ramen för Gröna jobb men även ett 20-tal visstidsanställda arbetsledare berörs.

- Vi måste tyvärr säga upp tio av våra tillsvidareanställda. Nio av dem arbetar i Norrbotten och en i Västerbotten, meddelar regionchef Eje Andersson, Skogsstyrelsen.

Trots att aktiviteterna inom Gröna jobbverksamheten varit väldigt uppskattade upphör verksamheten. Bakgrunden är länsarbetsnämndernas prioriteringar och beslut att inte skjuta till några medel för en fortsättning.
Skogsstyrelsen tvingas anpassa organisationen med uppsägningar av tillsvidareanställd personal i Norrbottens och Västerbottens län som följd.

De aktuella uppsägningarna är den senaste åtgärden till följd av avvecklingen av Gröna jobb.
Totalt berörs 480 personer i Norrbotten och Västerbotten. Antalet anställda tjänstemän vid Skogsstyrelsen i Norrbottens och Västerbottens län uppgick till cirka 140 före de aktuella uppsägningarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".