Länstrafiken ordnar möte om saboterade bussar

Länstrafiken reagerar nu mot stenkastandet mot bussar på Röbäck i Umeå.

Stenkastningen har fått skyddsombudet att stoppa all trafik efter kl 18 till och från Röbäck på grund av risken för förare och passagerare.

- Vi kommer att bjuda in till ett möte med de parter som kan vara intresserade av den här frågan, säger Tor Eriksson, marknadschef på länstrafiken, till P4 Västerbotten.

Bland annat kommer folk från Veolia, Kommunal, polisen, socialkontoret och fritidskontoret att bjudas in. Syftet med mötet är att hitta lösningar för att få gång busstrafiken till Röbäck under kvällarna.

- Den som normalt åker till och från Röbäck med buss på kvällarna måste just nu hitta något annat sätt att ta sig fram på. Länststrafiken har ingen lösning för närvarande, säger Tor Eriksson.

Tilläggas kan att de busshållplatser på Böleäng som varit indragna sedan mitten av december kommer att trafikeras från och med idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".