Fyra åtalas för grov misshandel i Burträsk

Fyra män från Vännäs och Vindeln står inför rätta på måndag åtalade för grov misshandel av en man och en kvinna och hemfridsbrott genom att bryta sin in i deras bostad.

Rättegången mot fyra män som misshandlade ett par i Burträsk några dagar före julafton börjar på måndag i säkerhetssalen i Umeå polishus. Männen sitter häktade under särskilda restriktioner och därför är det praktiskt att föra dem från häkte direkt till den angränsande säkerhetssalen.

De fyra männen som bor i Burträsk, Vindeln respektive Vännäs åtalades igår misstänkta för hemfridsbrott, grov misshandel och olaga tvång hos en man och en kvinna i Burträsk klockan fyra på natten. En av de fyra männen anhölls i sin frånvaro. De övriga sitter häktade sen den 20 december.

Misshandeln förefaller vara en hämnd och uppföljning av ett mindre bråk några dagar tidigare i Burträsk med den man som senare misshandlades. För att följa upp det och så att säga slutföra ärendet har en av de åtalade tagit med sig kamrater från Vännäs och Vindeln och genom att sparka, trampa och slå med tillhyggen orsakat allvarliga skador på mannen.

Också kvinnan utsattes för våld när hon släpades ur rummet där mannen misshandlades.