Service till nysvenskar i Umeå

Medborgarservice öppnade i Umeå idag och är en service som erbjuder sina tjänster till främst familjer som just anlänt till Umeå och Sverige. Medborgarservice erbjuder bland annat muntlig information på det egna språket och samhällsinformation på olika språk.

- För att integrationen ska fungera bättre är det viktigt att nyanlända invandrare i tidigt skede får den samhällsinformation som gör det möjligt att komma in och anpassa sig i det nya samhället, det säger Nils Nilsson som jobbar i projektet.

Insatserna kan vara vägledning om olika praktiska saker som till exempel om var man kan handla möbler, mat, kläder och andra saker till hushållet. Men också vid behov ge direkt praktisk hjälp och hjälp med utbildning.

Jamal Aahmed är projektledare och allt som allt ingår det 11 personer i projektet som han hoppas ska bli en permanent verksamhet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".