67-årig man ännu kvar i häkte

En 50-årig kvinna från Skellefteå som suttit häktad tillsammans med sin man, misstänkt för grovt skattebrott, har släppts. För en dryg två veckor sedan greps familjen, en 67-årig man, en 50-årig kvinna och deras 23-årige son i Skellefteå. 67-åringen omhäktades idag.

Tidigt en tisdagsmorgon i slutet av januari hämtade Skelleftepolisen de tre familjemedlemmarna till förhör, alla tre misstänkta för grovt skattebrott mellan december 2004 och oktober 2006.

Efter förhör så häktades alla tre, men efter en vecka släpptes sonen vid en andra häktningsförhandling.

Den 67-årige mannen har varit registrerad som ägare av ett antal små bolag, en del är avförda och andra är satta i konkurs. Kvinnan har också varit registrerad för ett antal bolag som har satts i konkurs eller upphört, och hon är idag registrerad som vd för ett av familjens aktiva bolag. Sonen är också registrerad som vd för ett annat av familjens aktiva bolag.

Enligt åklagaren handlar skattebrotten om undanhållande av moms och arbetsgivaravgifter i ett av bolagen som är försatt i konkurs, och i ett av de aktiva bolagen.

Totalt handlar det om miljonbelopp.

I går eftermiddag släpptes kvinnan, men mannen omhäktades idag under förmiddagen. Orsaken är att han kan försvåra utredningen.

Sonen och hans försvarare hävdar att han varit en vanlig löneanställd och helt ovetande om att det pågick någon form av brottslig verksamhet Men både sonen och kvinnan betraktas fortfarande som misstänkta i den fortsatta brottsutredningen.

Flera personer inom Skattebrottsenheten arbetar med utredningen, och åklagaren har nu 14 dagar på sig att väcka åtal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista