Anja Pärson tvåa inför andra åket

Hon har redan kört hem tre guld under VM i Åre. Det kan bli ett fjärde under fredagskvällen. Anja Pärson ligger på andra plats efter det första slalomåket, bara tolv hundradelar från guldet.

Pärson började aningen avvaktande i det första åket, men fick fart på skidorna i mellanpartiet av Årepisten. Svenskan sluggade sig fram i strålkastarljuset och skar mållinjen på tiden 52,89. Bara tjeckiskan Sarka Zahrobska var snabbare i det första åket med tiden 52,77, tolv hundradelar snabbare än Anja Pärson.

– Mittendelen är min starka sida, där kan jag pumpa på, sade Pärson till SVT efter sitt åk.

– Trots min förkylning och segheten jag haft under hela dagen kändes det ändå bra. Men det är extrem långsam snö, det är lätt att hugga fast.

Vinterns slalomsuverän Marlies Schild ligger trea, österrikiskan är 23 hundradelar efter Zahrobska.

Maria Pietilä-Holmer, silverskrällen i storslalom, ledde vid den första mellantiden. Men Umeåtjejen gjorde sedan en stor miss och tappade både fart och tid. Klockan tickade långt innan den stannade, och med tiden 54,70 har hon för långt fram för att kunna hoppas på en ny medalj.

Therese Borssén tog inga risker i det första åket och var i mål på tiden 53,69, hon är preliminärt på plats sju inför åk två.

Anna Ottosson var i mål på tiden 53,92. Svenskan som gör sin sista VM-tävling är preliminärt på plats nio inför det andra åket som startar klockan 20.00.

/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista