Bronsmedalj till Anja

Anja Pärson satsade för fullt i andra åket och det räckte till ett brons. Vann gjorde tjeckiskan Sarka Zahrobska. Theese Borssén kom sjua, Maria Pietilä-Holmner kom på elfte plats.

Andra åket blev ett hundradelsdrama.

Sarka Zahrobska Tjeckien, vann med 12 hundradelar till godo på österrikiskan Marlies Schild och 16 hundradelar till Pärson.

Therese Borssén var avvaktande i det första åket, men satsade hårdare i det andra. Hon blev ändå kvar på sjunde plats, 91 hundradelar efter segrarinnan.

Maria Pietilä-Holmner, silverskrällen i storslalom, ledde vid den första mellantiden i första åket. Men Umeåtjejen gjorde sedan en stor miss och tappade både fart och tid. I det andra körde hon sedan sig från 16:e till elfte plats, med tiden 1.46,23.

Anna Ottosson gjorde en miss som gjorde att hon slutade utanför topp-tio i karriärens sista individuella VM-start. Ottosson, nia efter det första åket, blev nu 16:e.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista