Stökig helg för polisen

I samband med ishockeymatchen i Skellefteå mellan AIK och Luleå uppstod bråk när vakter skulle ta sig fram till en luleåsupporter som drabbats av kramper. Enligt Norran fick polisen gripa in med bland annat pepparspray för att skydda vakterna.

En av luleåsupportrarna har polisanmält polisens sätt att använda pepparsprayen.

Också i Umeå fick polisen ta till pepparspray för att skydda sig mot ett angrepp från en 21-åring, som inte uppskattade när polisen påtalade det olämpliga i att urinera på Järnvägstorget. 21-åringen fick sova ruset av sig i polishuset och misstänks nu bland annat för våld mot tjänsteman och förargelseväckande beteende.

Polisen fick också rycka ut till störande fester i så väl Umeå som Vännäs.

Vid en fest i Nordmaling misshandlade en 14-åring en jämnårig. En kvninna i Umeå behövde hjälp att få en misshaglig man ur hemmet.

På morgonsidan, strax före klockan 4, körde en bil av vägen vid Boliden. Den 25-årige föraren fick inga skador men misstänks för rattfylleri.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista