Länsbo gripen efter inbrott hos mc-klubb

En 24-årig man från länet greps och anhölls av polisen i Gävle igår. 24-åringen greps i samband med en dramatisk biljakt på E4 tillsammans med sex andra personer som enligt polisen tillhör motorcykelklubben Bandidos. De sju misstänks ha gjort inbrott i Outlaws lokaler i Storvik.

Det var i söndags eftermiddag som gävlepolisen fick ett tips om ett inbrott i mc-klubben Outlaws lokaler i Storvik. På vägen dit så mötte poliserna de misstänkta i två bilar och tog då upp jakten, som slutade med ett gripande på E4:an i närheten av Gävlebro.

De sju sitter nu anhållna misstänkta för inbrott och grov skadegörelse. Polisen vet inte vad som har orsakat stridigheten mellan de två klubbarna - Bandios har ett samröre med mc-klubben Solidos som har lokaler i Gävle, och som hade fest i lördags.

Rapporterar allt
Gripandet är helt i linje med den strategi som polisen har för att bekämpa brottslighet som kan förknippas med kriminella mc-klubbar, det berättar Lars Fredin.

– Vi ser till att hålla de här under konstant övervakning när vi är ute i uniform med polisbil, och vi rapporterar dem för alla brott vi kan rapportera dem för, säger Lars Fredin, chef för ordningspolisen i Gävle.

Vice chefsåklagare Mikael Hammarstrand säger till P4 Västerbotten att de sju kommer att begäras häktade för skadegörelse, stöld och misshandel alternativt grov misshandel.

Reporter Joacim Lindwall
SR Gävleborg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista