Hovrätten fastställde dom för Vännäsbo

Den 47-åriga man från Vännäs som dömts till två och ett halvt års fängelse för grov misshandel efter att ha slagit en annan man med yxa i huvudet fick sin dom fastställd idag av Hovrätten för övre Norrland.

Åklagaren hade överklagat och ville ha mannen dömd för mordförsök och till ett längre fängelsestraff, men hovrätten konstaterar att den dömde bara utdelade ett slag med sin brukbara vänstra arm och sen gav sig av.

Mannen från Vännäs som själv tidigare blivit utsatt för kraftigt våld med motorsåg så att häl och höger arm sågades sönder hade begärt lägre skadestånd men det fastställdes till drygt 45.000 kronor.

Hovrätten justerade samtidigt skadeståndet för en knivskärning som den dömde också gjort sig skyldig till vid ett tidigare tillfälle mot en annan man. Nu ålades den dömde vännäsbon att betala 73000 plus ränta från december 2005 i skadestånd för de vanprydande ärrbildningarna. Knivskärningen var orsaken till att två män gav sig på Vännäsbon med motorsåg

Reporter Tommy Engman

20070222 15:54:43

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista