Transportstödet viktig fråga i riksdagen idag

Fyra socialdemokratiska riksdagsledamöter debatterade idag frågan om när de norrländska företagen ska få besked om transportbidraget. Näringsminister Maud Olofsson (c) höll med om att stödet är viktigt för Norrland men menade att regeringen haft för kort tid på sig för att kunna göra de förändringar som krävs för att införa bidraget.

Men argumentet att tiden varit för knapp för att kunna införa transportbidraget köpte inte de socialdemokratiska riksdagsledamöterna. Hans Stenberg (s) gav flera andra exempel på förändringar som regeringen lyckats hinna med på den korta tid. Förändringarna av a-kassan var en av flera förändringar enligt Hans Stenberg. 

Och även Maud Olofsson argument att det är den förra regeringen som ska stå till svars för att det nu inte finns tillräckliga resursrer för bidraget avfärdades av Marie Nordén.

Men nåt bestämt besked kunde Maud Olofsson ändå inte ge efter en lång debatt utan avslutade med att få återkomma

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista