Älvkungen svår att få i sjön

Sorseles rundtursbåt Älvkungen som inte gjort en tur sen för nästan två år sen är svår att få i sjön igen. Ännu har kommunen inte fått tag i någon som kan köra båten.

Det är ännu oklart om turbåten Älvkungen kommer att trafikera Sorsele-vattnen till sommaren. Sorsele kommun söker nu efter någon som vill ta över driften av båten. Förra året låg båten stilla hela sommaren efter att ha efter en tvist mellan kommunen och den entreprenör som hade arrenderat båten.

Tvisten gällde om kommunen skulle ta en del av det ekonomiska ansvaret efter att Älvkungen råkat ut för en del problem, bland annat ett motorhaveri. Den tvisten löste länsrätten till kommunens fördel. Föreningen Älvkungens vänner har sagt sig vara villiga att medverka till driften men inte att ta över den helt och hållet.

Sorsele kommun har beviljat föreningen Älvkungens vänner ett bidrag på 15.000 kronor för att säkra farleden med bland annat nya bojar, men någon muddring av Lillån beviljade kommunen inte pengar till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista