Umeå kommun går bra ekonomiskt

Umeå kommun går plus med 138 miljoner kronor för 2006. Det visar kommunens bokslut. Kommun fick ifjol in 60 miljoner mer i skatter än vad som budgeterats  Handeln med el gav 13,2 miljoner kronor mer än vad kommun räknat med i sin budget. Även de kommunala bolagen gick bra under 2006.

- Ett positivt resultat är en förutsättning för att vi ska kunna arbeta vidare med att bygga välfärd i ett växande Umeå , bland annat i form av investeringar i resecentra för Botniabanan, det säger kommunstyrelsens ordförande Lennart Holmlund (s) i ett pressmeddelande.

Det finansiella målet att investeringarna skall finansieras med egna medel uppfylls fullt ut för 2006 med självfinansieringsgraden 106,7 %.

Det finansiella målet att nettokostnadernas ökning inte ska överstiga ökningen av skatteintäkter och bidrag har uppnåtts för 2006.  Nettokostnaderna ökade 1,1 % medan skatteintäkter och bidrag ökade med 1,5 %.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista