Polishuset i Lycksele kan komma att stängas på grund av dålig arbetsmiljö

Luften i polishuset i Lycksele är så dålig att om inte felen rättas till senaste i september 2008 får ingen verksamhet bedrivas i huset. Det kräver Arbetsmiljöverket som nu hotar husets ägare, Lycksele kommun, med ett vite på en halv miljon kronor om man fortsätter att hyra ut huset i nuvarande skick.

Verket slår fast att samtliga lokaler måste få fläktstyrd- från och tillluft som vintertid förvärms för att undvika drag. Vidare krävs att ventilationen i garaget, tvätthallen och lokalen för tekniska undersökningar utformas så att den tar hand om luftföroreningar så nära källan som möjligt. Personer som har arbetat med underhåll av fordon har uppvisat symptom som kan bero på exponering av avgaser.

Inspektionen föranleddes av en anmälan från huvudskyddsombudet som påtalat bristerna för arbetsgivaren utan att någonting har hänt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".