Nervskada vid operation anmäls

En mamma anmäler behandlingen av sin 14-årige son till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN. Efter operation på Norrlands universitetssjukhus drabbades pojken av neurologiska problem, och har bland annat fått svårt att äta och dricka själv.

Pojken har sedan tidigare ett tillstånd där ett överflöd av vätska leds bort från skallen. En morgon i november vaknar pojken med huvudvärk och problem som familjen tolkar som krångel med avledningen av vätska genom shunten.

På sjukhuset dröjer det först innan familjen får diagnosen bekräftad. En operation görs, men shuntproblemen finns kvar, och dagen efter görs ny operation där samma del byts ut igen. Men några dagar senare blir pojken akut dålig, nu byts hela shuntsystemet ut.

Men ännu flera månader efter händelsen kvarstår problemen. Och vid ett besök på Neuromottagningen får familjen besked att pojken fått en nervskada vid någon av operationerna vilket påverkar hans högra sida.

Nu har alltså familjen anmält behandlingen till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista