Klartecken för omlastningscentral

Norrmejeriers nya omlastningscentral i Lycksele ser ut att få klartecken av politikerna. Det innebär i så fall att det kommunala industrihusbolaget kan börja bygga en fastighet som anpassas till ett särskilt företag - ett förfarande som både länsrätt och kammarrätt tidigare underkänt. Men det är inget som oroar Lyckseles socialdemokratiska kommunalråd, Lilly Bäcklund.

Omlastningscentralen i Lycksele är viktig ur många aspekter. Här samlastas både charkvaror, bröd och mycket annat på Norrmejeriers bilar i stället för att var och en kör ut sina varor till butikerna i inland och fjällvärld. Men centralen ligger idag mitt i stan och är både för trång och störande för omkringboende. Därför har Norrmejerier föreslagit att Lycksele industrihus AB bygger och hyr ut lokalerna.

Norrmejerier får troligen en ny omlastningscentral i Lycksele. De flesta politiker i Lyckseles kommunledning tycker att komunens omstridda Industrihusbolaget ska bygga och hyra ut lokalerna till Norrmejerier. Vänsterpartiet och folkpartiet är emot och reserverade sig mot beslutet.

Lycksele kommun köper det gamla mejeriet för 2 ½ miljon kronor enligt ett avtal man redan skrivit, men det avtalet skall förhandlas om, säger Lilly Bäcklund, Lyckseles socialdemokratiska kommunalråd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".