Fotboll Umeå IK -Arsenal 0-1 Tufft för UIK i UEFA-cup-finalen

Umeå IK förlorade den första finalmatchen i UEFA Womens Cup mot Arsenal med 0-1. Målet kom på ett distansskott från ca 25 meter genom mittfältaren Alex Scott med bara ett par minuter kvar att spela.

Matchen stördes av en stark vind i planens längdriktning och Umeå IK, som började i medvinden, dominerade spelbilden i första halvlek där framförallt de båda brasilianska spelarna Marta och Elaine briljerade, Men medvinden skapade också problem med att bollen rann iväg i de många djupledsbollar som slog från Umeå IK i första halvlek.

I andra halvlek blev spelbilden jämnare och Arsenal tog över mer och mer av spelet och Umeå IK spelade stressat och vågade inte hålla i bollen.

Andra halvlek bjöd också på en del chanser från båda lagen, bl.a. hade UIK:s Lisa Dahlqvist och unga inhopparen Ramona Bachmann varsina fina lägen utan att sätta bollen i mål.

Alex Scotts distansskott i slutskedet av matchen som gav Arsenal segern med 1-0 var ett bra skott, men såg på intet sätt otagbart ut.

Nu väntar returmatch i London söndag 29 april och dår måste UIK göra minst två mål för att vinna säsongens upplaga av UEFA Womens Cup.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista