Kraftsamling mot valborgsfylleri

I Skellefteå samlas krafterna för att minska ungdomsfylleriet under Valborg. Polisen, systembolaget och kommunen ska samarbeta för att störa langningen av alkohol till ungdomarna.

Valborgsmässoafton är den helg då många ungdomar begår sin alkoholdebut. Polisen i Skellefteå kommer därför att finna på plats utanför systembolaget, runt om i kommunens festplatser men också på citykompaniet under fredagen före valborg för att samtala med ungdomarna. Fjolårets drogvaneundersökning bland elever i årskurs nio visade att en tredjedel av eleverna dricker alkohol. Undersökningen som genomfördes av Skellefteå kommun visade också att sex procent av de som nyttjade alkohol drack varje helg eller oftare.

Det handlar också om att förebygga problem på sikt, som fylleri och våldsbrott, berättar Anders Kaldering som är yttre befäl vid Skelleftepolisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista