Lycksele kommun köper gamla mejeriet

Lycksele kommun är positiva till att köpa det gamla mejeriet för en miljon kronor. På tisdag klubbade fullmäktige genom beslutet, trots att många ledamöter hade farhågor om att en eventuell sanering av tomten kan bli dyrbar. Mejeriet ska rivas för att ge plats för bostäder och inga prover har tagits i marken för att se om det finns några föroreningar.

Katrine Baxemyr ville veta mer innan fullmäktige bestämde sig. Alla ledamöter var positiva till att köpa mejeriet som ska rivas för att ge plats för bostäder - men eftersom avtalet inte är färdigförhandlat så kunde politikerna bara ta ställning till priset. Farhågorna som många talade om är att marken på något sätt ska ha förorenats under den tid som mejeriverksamheten funnits där, och att kommunen ska få dryga kostnader för en eventuell sanering.

Socialdemkoraterna, som har egen majoritet, drev igenom beslutet och nu har servicenämnden uppgiften att förhandla detaljerna i kontraktet med Norrmejerier. Även Lilly Bäcklund höll med om att en bättre beredning från tjänstemännen hade varit önskvärd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".