Inget svar om risker på skidanläggningar

Tre skidanläggningar med risker i sin arbetsmiljö redovisar inte om man gör några förbättringar efter Arbetsmiljöverkets inspektioner. Det gäller hotell Borgafjäll, Storklinta skidcenter i Jörn och Friluftsfrämjandet i Bygdsiljum. Det handlar bland annat om fallrisker och riskerna för hot och våld. Ännu efter fem månader kommer inga svar från dem.

Vid inspektioner i början av året påtalades brister när det gäller riskerna för hot och våld mot personal och det saknas fallskydd för de som arbetar med underhåll på skidliftarna.

Dessutom anser Arbetsmiljöverket att företagsledningarna på hotell Borgafjäll, Storklinta i Jörn och vid anläggningen i Bygdsiljum måste bli bättre att kontrollera risker och följa upp arbetsförhållanden.

Men något svar på vad företagen gjort för att rätta till bristerna hade inte kommit vid sista datum 5 maj eller till respitdagen 25 maj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".