Parken Hällnäs fortfarande svårsåld

En intresserad tänkbar köpare behöver ha Vindelns kommuns engagemang för att våga ta över anläggning som är dyrt att värma upp.

1, 5 miljoner kronor i värmekostnader plus en oberäknad kostnad för elförbrukning är de största hindren för att få en ny ägare till det gamla sanatoriet i Vindeln. Det som varit TBC-sanatorium och senast konferensanläggningen Parken står tomt sen konkursen förra sommaren.

Det finns en intressent kvar men det krävs åtagande för åtminstone det första årets drift från t.ex. Vindelns kommun om den intressenten skall våga ta över ägandet, enligt konkursförvaltatern Hans-Peter Lindström på Aberstens advokatbyrå.

En företagsidé som kan ge liv åt konferensanläggning är en företagspark. Diskussioner pågår om Vindelns kommun kanske kan bli hyresgäst genom att lägga vissa kommunala verksamheter hit. Men vem som är intressent vill inte konkursförvaltaren uppge.

Största fordringsägare är Skellefte kraft och Skellefteå energi. De samlade fordringarna i konkursboet ligger kring en dryg miljon enligt konkursförvaltaren Hans-Peter Lindström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".