Röken minskar efter hyvleribranden

Vid hyvleriet i Holmsund går eftersläckningen planenligt, och röken har nu minskat betydligt. Det bedöms inte längre farligt för allmänheten. Den tidigare uppmaningen om att hålla fönster och ventilation avstängda gäller alltså inte längre.
– Men det kan fortfarande vara en stickande lukt som känns obehaglig, det säger Arvid Samulsson, räddningschef i beredskap, till P4 Västerbotten.

Eftersläckningsarbetet i Holmsund pågår fortfarande efter gårdagens brand i hyvleriet. Allt är under kontroll, släckningen har gått planenligt. Det är sju personer som arbetat under natten.

Branden har spritt stora mängder svart illaluktande rök, vilket fick ansvarigt brandbefäl att uppmana allmänheten att hålla sig inomhus, stänga fönster, dörrar och ventilation.

Branden hade tagit fäste i takkonstruktionen, med plast, tjärpapp och isolering som brann och rykte.

Men ingen har behövt söka vård efter problem med röken, det rapporterades från såväl akuten, lungmottagningen som vårdcentralen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".