Umeåpolitiker invald i kristdemokraternas partistyrelse

Anders Sellström från Umeå valdes igår till ordinarie ledamot i kristdemokraternas partistyrelse under partiets riksting i Sundsvall. Sellström blir  den ende ordinarie ledamoten från Norrland i partistyrelsen. Sellström har tidigare varit ersättare i partistyrelsen de senaste tre åren.

I ett pressmeddelande säger Anders Sällström att det känns mycket glädjande och förtroendefullt att få axla ett ännu större ansvar i den högsta ledningen för kristdemokraterna i Sverige. 

- Att få lyfta behoven och erfarenheterna från Västerbotten och de norra delarna av Sverige in i de centrala beslutsfunktionerna är oerhört viktigt och inte minst med tanke på att kristdemokraterna nu befinner sig i regeringsställning.

Anders Sellström är 43 år, civilekonom i grunden och heltidsarvoderad förtroendevald gruppledare för kristdemokraterna i Umeå kommun. Sellström sitter också i förbundsstyrelsen för Sveriges kommuner och landsting.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".