Glas på cykelbanor ingen höjdare

Krossat glas är ett problem för alla cyklister.  I Umeå har Samhällsbyggnadskontoret inte sett någon ökning av det krossade glaset, men Harry Åström säger att de är medvetna om att det är mycket glas i centrala stan.

Glas på på cykelbanorna är ett problem, det säger Annelie Grundberg och Anna-Karin Eriksson Forsgren, som cyklar varje dag.

Att sopa centrala staden ren från glas är en del av rutinerna. Till rutinerna hör däremot inte att kontrollera cykelvägarna, utan då får allmänheten hjälpa till genom att göra en felanmälan till kommunen, som då sopar upp glaset. Harry Åström säger att de i sommar inte har fått in någon felanmälan när det gäller krossat glas och han tror inte att det beror på att människor inte känner till det, eftersom många ringer när det gäller andra ärenden.

Tekniska nämndens ordförande, socialdemokraten Christer Paulsson säger att det är en onödig utgift att lägga skattepengar på att kommunen ska städa mer för att människor slänger glas på marken och att han har svårt att förstå dom som gör det.

GÖR FELANMÄLAN

Den som hittar glas på cykelvägarna i Umeå kan ringa 16 14 61 under kontorstid. Övrig tid är det 16 21 00 som gäller.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".