Billiga småhus i Skellefteå

Skellefteå har näst lägsta småhuspriserna i landet, det visar Statistiska centralbyråns (SCB) senaste statistik. Byrån har jämfört fastighetsaffärer i alla kommuner som har mer än 50 000 innevånare.

Under april-juni gjordes det 109 husaffärer i Skellefteå kommun. Medelpriset för ett hus var 910 000 kronor. Bara i Ö-vik kan man hitta hus med lägre pris, där är medelpriset 793 000 kronor. I Umeå såldes 121 hus och medelpriset för en villa ligger på 1 833 000 kronor.

Det innebär att medelpriset på fastigheter . I Skellefteå har medelpriset på ett år stigit med sju procent. Motsvarande ökning i Umeå är tio procent.

Småhuspriserna i landet har stigit med 4 procent mellan första och andra kvartalet. Jämfört med andra kvartalet i fjol är uppgången 9 procent. Genomsnittspriset för en småhusfastighet i Sverige ligger på drygt 1,7 miljoner kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".