Inga nya spår efter försvunne umebon i Addis Abeba

Det har nu gått över två veckor sedan 20 årige umebon Mukhtar Ahmed Mohammed försvann på flygplatsen i Etiopiens huvudstad Addis Abeba.

En farbror som skulle möta honom fick av en medresenär veta att han gripits av polis. När farbrodern tog kontakt med polisen fick han veta att brorsonen satts i fängelse men fick inga andra uppgifter.

Vanligtvis blir Utrikesdepartementet  snabbt underrättat när svenska medborgare grips, men i det här fallet har de etipopiska myndigheterna fortfarande inte tagit kontakt med Sverige vilket, enligt UD:s presstjänst, är mycket ovanligt.

I Umeå sitter Mukhtars pappa Ahmed Mohamed Musse och är orolig. Eftersom familjen är från Somalia är han rädd för att sonen inte ska behandlas väl i etiopiskt fängelse.

Så sent som i maj frigavs tre svenska medborgare som i flera månader suttit fängslade i Etiopien och under fängelsetiden torterats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".